Казанлъшки танцов състав на любители се завърна с награда от Русе

Клубът за народни танци „Теменуга Хоп-троп“ Казанлък получи награда за третото си място в националния фестивал за народни танци „Русчуклийска среща“ в Русе.
Над 1000 танцьори от 36 клуба от цялата страна участваха в четвъртия национален фестивал за любители, изучаващи български народни танци Грандиозното фолклорно събитие се проведе в събота, в зала „Дунав“. Фестивалът, чийто организатор е школата за народни танци „Играорци-Русе“,премина под патронажа на кмета на Русе Пламен Стоилов.  Точно 970 бяха състезателите в конкурсната програма, а ансамблите се състезаваха в две категории – за групи над 30 човека и малки групи под 30 чвека. Всички трябваше да изиграят по две автентични хора – едно от региона на танцьорите и още едно по избор.
В края на дългия фестивален ден журито в състав: проф. Антон Андонов – преподавател по хореография в АНТИИ – Пловдив, доц. Георги Гаров – преподавател по хореография в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Петьо Кръстев – композитор и диригент на оркестъра на ансамбъл „Пирин“ – Благоевград, отсъди победителите. Съставът на Казанлък с художествен ръководител Ваня Минчева“ бе класиран на трето място сред групите под 30 човека.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram