Изгорялата на 12-ти март кола в казанлъшкото село Енина е на общински съветник от ГЕРБ

Автомобилът, който изгоря до неузнаваемост в ранните часове на 12-ти март в близкото до Казанлък село Енина е собственост на общинския съветник от ГЕРБ Стефан Драганов.

Няколко дена след инцидента с лумналото в пламъци около 5:00 ч. сутринта „Ауди А4″ – комби, стана ясно, че е то е било паркирано на улицата пред дома на Драганов. След сигнал на място са пристигнали пожарникари, които загасили огъня. Произшествието не бе отразено в ежедневния полицейски бюлетин, изпращан до медиите.

От РУ в Казанлък обаче потвърдиха собствеността на аудито и съобщиха, че се работи по няколко версии – от покушение за евентуални неуредени отношения през любовна вендета и опит за застрахователна измама.

Хора от селото разказаха пред наш екип, че Драганов съхранявал автомобила си в гараж в двора, но понякога го паркирал пред дома си, тъй като в домашния си гараж работел като автомонтьор и било възможно в този момент там да е имало кола на клиент.

Друг слух в Енина носи, че общинският съветник от ГЕРБ застраховал аудито си за 5 000 лева и че било възможно да се опитва да изкара пари от застрахователите.

Води се следствие, което да установи дали автомобилът е умишлено запален, или пожарът е предизвикан от неизправности в инсталацията.

На място пред къщата на пострадалия още личат следите от пожара.

Стефан Драганов Златев е председател на Комисията по сигурност и обществен ред в местния парламент на Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram