Председателят Златанов занемари публичната информация за Об съвет

Общинският съвет в Казанлък има своя официална страница в Интернет, която се обновява явно избирателно

 

На разположение на читателя е информация от заседанията на местния парламент, нормативни актове, отчети, решения и др. Което е добре, предвид че работата на старейшините е публична и те представляват жителите на общината. Но има рубрики, забравени да бъдат актуализирани и те никак не са безинтересни.

Например, рубриката „Обнародване на оспорени актове”  стои празна от година и половина и драгият читател-избирател не може да се запознае с възраженията по различните решения на Общинския съвет. Протестът срещу  актове на органа на местно самоуправление е от граждани, както и от съда, но информацията за тях е от ноември 2013 г.

Още по-зле е другата рубрика „Обнародване на съдебни решения”. Там последното е от октомври 2012 г., с което се изчерпва съдържанието. Сякаш от този период насам няма постановени решения от съда.

Председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов на определен период прави отчет за дейността на органа, който ръководи, те са публикувани и от тях е видно как първият сред равни набляга на статистиката на бройката-колко броя решения са взети. Повече прилича на норма в производствен цех, отколкото на анализ на работата на избраниците.

В предходния Общински съвет имаше въведена практика на всяко заседание като точка първа да се прави преглед на изпълнението на взетите от старейшините решения. Този модел бе неглижиран от Златанов в този мандат и бе заложено на конвейрната политика с броенето на гласувани решения.

Пропуските в сайта силно се надяваме да не са умишлени, а просто занемаряване на едно публично право на казанлъчани от председателя Златанов.

nepublik

nepublik1

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram