Български антифашистки съюз-Казанлък излезе с декларация против базите на НАТО у нас

Български антифашистки съюз (БАС)-Казанлък излезе с декларация, с която се противопоставя на територията на Република България да присъстват военни обекти на САЩ.

„Ние категорично се противопоставяне на такова решение, още повече когато то се взема тихомълком зад гърба на народа. Изцяло подкрепяме Призива на Управителния съвет на Българския антифашистки съюз и на други организации в страната срещу наличието на чужди бази в България, като очакваме от нашите политици да защитят суверинитета на България.”, се казва в Декларацията.

В своята декларация от БАС-Казанлък пишат още, че са обезпокоени от тероризма, който НАТО налага по света и че не приемат присъствието на Команден център на НАТО в България. От БАС са категорични,че всичко това те го приемат като етап от целенасочена подготовка от страна на САЩ към ядрена война срещу Русия.

„Категорично се противопоставяме на твърденията, които се тиражират в медиите, че Русия е заплаха за нашата страна.”, се казва още в декларацията.

От БАС вярват, че през ХХІ век и новото хилядолетие народите и държавите по света имат сили, средства и лостове да възстановят мира на земята и да наложат това като норма на поведение за бъдещето.

 

Декларацията бе приета на годишно събрание на общинската организация на БАС-Казанлък.        

На снимката: Неделчо Братоев, председател на местния БАС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram