СФММ на КТ „Подкрепа” взе решение да бъдат подпомогнати семействата на починалите

С едноминутно мълчание в памет на загиналите двама работници- Цеко Василев и Красимир Желев, членове на КТ „Подкрепа“ в „Арсенал“ -Казанлък, при трудовата злополука, станала на 14 март т. г.на територията на завода, започна работа провеждащият се в Пловдив днес Федеративен съвет на Синдикалната Федерация на машиностроителите и металоработниците на КТ „Подкрепа”.

Федеративният съвет на СФММ на КТ „Подкрепа” взе решение да бъдат подпомогнати със сумата от 1 000.00 лева /хиляда лева/ всяко едно от семействата на починалите колеги .

Финансова помощ на семействата ще окажат и от Синдикалната структура на КТ „Подкрепа“ в „Арсенал“, както и от СРС на КТ “ Подкрепа“ в Казанлък, съобщи Светлана Станчева, която е член на Изпълнителния съвет на СФММ и зам. председател на ФСО на КТ „Подкрепа“ в „Арсенал“ АД .

Независимо от коментарите и предположенията в публичното пространство, ръководството на ФСО на КТ „Подкрепа” в „Арсенал” АД съобщи, че Комитета по условия на труд е работеща структура, заедно с подразделенията си до ниво цех. В разпространена на форума официална позиция се казва, че „коментари, относно причините довели до фаталния изход, могат да се правят едва след приключване на следствието и констатациите на проверяващите органи.

СФММ на КТ „Подкрепа” и ФСО на КТ „Подкрепа” при „Арсенал” АД, изказват дълбоки и искрени съболезнования за загубата към семействата, близките и колегите на Цеко Василев и Красимир Желев.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ИМ!

Официалната позиция е подписана от Стефка Примова, Председател на СФММ на КТ „Подкрепа”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram