Македонски фотограф „води“ Атонската Света гора в Казанлък

Александър Дончев от  македонския град Струмица,  ще покаже в Казанлък изложбата си „Монос“. Експозицията  обединява  фотоси  от авторския му албум, издаден под същото име. Албумът ще бъде представен в Казанлък заедно с откриването на експозицията на 20-и март, идния вторник.

Събитието ще домакинства Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства, единствен по рода си у нас.

Дончев е известен в страната си фотограф-художник, който има изяви и в чужбина.  Завършил е фотография  в България.  Възпитаник е на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – София.

„Винаги разглеждам фотографията като послание, кодирана емоция, опитваща се да победи времето и нашето объркано разбиране…“, казва Дончев по повод изложбата си „Между“ – цикъл,  представен в София през 2014-а година като част от Месеца на фотографията в Арт Център „Фотосинтезис“.

Александър Дончев е роден през 1975г. в Струмица, Македония. Има собствено рекламно студио. Освен със студийна фотография, той се занимава и с външно заснимане. Любими обекти за фотографиране, за него са планините.

В Казанлък Дончев ще покаже интересни фотоси от пътуването си до Атон. Монасите, скалистите пътеки, морето, манастирските гори, са запечатани в черно-бели художествени образи, които посетителите ще могат да видят в Музея на фотографията до 27-и март.

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram