Рокмузикант и носител на литературни награди с нов проект – „АДdicted”

Поетът, писател и музикант Петър Чухов представя тази вечер в Казанлък своята най-нова стихосбирка „АДdicted” .

Чухов е участник в литературни пърформанси, член на „Сдружение на български писатели“, „Български хайку клуб“, „Хайку клуб „София“ и Световната хайку асоциация. Сред книгите му са „Градината на слабата реалност“ (1995), „Руни“(1998), „Мулето на Педро“ (1999), романът „Снежни човеци“(2003), „Камуфлаж“ (2014), „Сбогуване с нарцисизма“(2015).
Петър Чухов има богата музикална кариера, като част от рок групите „Субдибула“, „Тутакси“ и „Стенли“, съосновател и китарист е на етно-рок група „Гологан“. Носител на редица награди, сред които „Южна пролет“, „Иван Николов“, голямата награда за SMS-поезия на НДК и Мтел и „Славейкова награда“.

„АДdicted” (dicted означава пристрастен) е най-мрачната негова книга, желанието му е да сътвори свят между битието и небитието, споделят критиците. В стихосбирката има силна екзистенциалистка тяга. Опит да снове на границата между тук и отвъд. Всяко стихотворение е разрешаване на лирическа ситуация, почти няма лирически сюжет. Но тя е като кратка лирико-философска апория, която той разрешава. Най-късите от стиховете му са лирически афоризъм. Дори когато смъртта е опряла нож в гърлото му, той е склонен да иронизира.
Срещата с Петър Чухов е от 18:00 в Художествената галерия в Казанлък, при вход свободен. Представяне на автора ще направят Румен Денев и Петър Марчев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram