Павелбанци с декларация до областния управител заради напрежението във властта

Жители на Павел баня са изпратили декларация до областния управител на Стара Загора, с която се противопоставят на напрежението съществуващо между Общинския съвет и ръководството на общината. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора областният управител Георги Ранов.

Под декларацията стоят подписите на над 1000 от жителите на общината. „Хората са недоволни от противопоставянето между двете институции. Те призовават всяка от представените в Общинския съвет политически сили да загърби партийните си пристрастия и да работи повече за гражданите на общината“, обясни Георги Ранов.

В областна администрация все още не е получен протокола от най-спорното до този момент заседание на новия Общински съвет в Павел баня. То бе проведено на 29 февруари и след две поредни отлагания именно на него бе приет бюджетът на общината за 2016 г. „Срокът за това изтече, тъй като по закон той е седем дни. Докато не видим документите обаче няма как да вземем отношение“, категоричен бе областния управител пред Радио Стара Загора.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram