Халил Летифов: ДПС ще бъде предвидим партньор, на който може да се разчита

„ДПС ще бъде предвидим партньор, на който може да се разчита и след изборите на 26-ти март”, заяви в студиото на ТВ „Загора” водачът на листата на ДПС за област Стара Загора и председател на областната структура на партията Халил Летифов. Той посочи, че нито една партия не иска да се олицетвори със своите кандидати като не казва кои ще са евентуалните й министри и какви конкретни отговорности ще носят те.

Летифов обаче бе категоричен, че трябва да се увеличат инвестициите и ръста на икономиката в страната. ДПС има различни приоритети, като на първо място е проблемът с бедността и една от възможностите за справяне с нея е именно инвестирането.
Що се отнася до „Енергетиката”, водачът на листата на ДПС Халил Летифов бе категоричен, че тя трябва да остане основна тема не само за старозагорски регион, но и за страната. Той напомни, че комплексът „Марица изток” е стратегически и е от национално значение: „Ние от ДПС ще продължим да пазим и защитаваме онова, което е държавна собственост. Държавните ТЕЦ „Марица изток 2” и „Мини Марица изток” трябва да останат държавни. Държавата не е лош стопанин и не бива да се говори обратното. Не бива да забравяме и фактът, че над 10 хил. души работят в комплекса „Марица изток”, както и това, че с него косвено по един или друг начин са свързани и още много други”.
Халил Летифов заяви също, че днес партиите могат много да спорят помежду си и постоянно ще намират своите доводи за това, но хората гледат резултатите: „След 26-ти март политическите сили ще видим дали ще намерим приоритети, по които ще работим за развитието на България. ДПС ще бъде предвидим партньор, на който може да се разчита”.
„Има още нещо, което е много важно за всички нас – трябва да защитим европейското финансиране на нашите общини. Средствата никога не стигат, но, ако сме отговорни, ще направим така, че парите да стигнат и до нашите региони, до малките общини. Разбира се, не изключвам Стара Загора и Казанлък”, подчерта водачът на листата на ДПС за област Стара Загора Халил Летифов. Той пое ангажимент, че след 26-ти март, ДПС ще бъде отворена за разговори и работа: „Ние от ДПС ще бъдем национално отговорни, без значение кой е в управлението”.

Подкрепете ДПС с бюлетина № 9!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram