Силен старт за сезона на Клуб „Киара-Н“ в Пловдив

Три първи, едно второ и две трети места спечелиха в рамките на ден в Пловдив възпитаниците на клуба по спортни танци „Киара-Н“. На 13 март градът под тепетата бе домакин на Открит турнир по спортни танци и Купа България. С цели три медала е преследващата и тази година шампионска титла смесена танцова двойка Християн Въгляров /“Киара-Н“/ и Ксандриния Капелова /“Ксани денс“ Велико Търново/. В клас 13 С на Открития турнир Християн и Ксандриния са първи. Имат и първо място на „латина“ в състезанието за Купа България при юноши младша възраст. На „стандарт“ са със сребърен медал.

Със златни медали от Открития турнир са също Георги Аспарухов и Теодора Стайкова в клас 18 Д /смесена двойка на „Киара-Н“ и КСТ „Роза“. С трети места са Мартин Вакавлиев – Диана Кочешева /клас 13 Е/ и Стилиян Христов – Товя Келчева /15 С/.

Четвърти в Открития турнир останаха Персиан Господинов и Лидия Елкина, които танцуват заедно за първи сезон, в клас 15 В. При юноши старша възраст в Купа България близо до медала бяха и Иван Матанов – Полина Куцарова, четвърти в надпреварата на „латина“.

Следващото участие за възпитаниците на треньорите Николай Тенев и Антония каярова ще бъде в Открития турнир на Чирпан на 26 март, а на 9 и 10 април ще се включат в Международен турнир в Солун, Гърция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram