Представят електронна карта с местата за спорт и отдих в община Казанлък

Интерактивна електронна карта с места за алтернативен туризъм и активен отдих в община Казанлък ще бъде представена на 30 март по време на кръгла маса на участниците в проекта „Спортът за устойчиво развитие на Казанлък“. Самият проект е финансиран по програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г. и вече  е към своя край.

В продължение на шест месеца учениците от НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ и Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм – Казанлък, заедно с техните преподаватели Стефка Дамянова и Райна Дечкова работиха по създаването на интерактивна електронна карта на община Казанлък с места за практикуване на спорт на открито и активен отдих. Неотлъчна част от екипа бе и Теодора Флорова. За разпалване на интереса на децата към приключенски спортове са помогнали и парапланеристът Ники Стоянов, колоездачът Тодор Ангелов, алпинистката Мариана Сарачева, спелеологът Кемал Рамадан и каякарът Васил Флоров.

Електронната карта ще бъде достъпна за всички заинтересовани страни – общинска администрация, хотели, туристически ангенции, които могат да я размножат и да я раздават безплатно на своите гости и посетители.

Участниците в проекта ще получат сертификати за професионални знания и компетенции в сферата на активния отдих и спорт, практикуване на активни дейности и придобита култура за природосъобразен начин на живот.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram