Паднало дърво създаде работа за служителите на Общината

Сигнал за прекършено на две многогодишно дърво на бул. „Н. Петков“, в близост до Хаджиеминовата къща прати на мястото служители на отдел „Озеленяване“ при Община Казанлък за отстраняването му. Вероятно то е презполувено вследствие и на силния вятър, който се изви в Казанлък още в ранните часове на 14 март.
Макар че, дървото не пречи на придвижаването на автомобилите по пътното платно, препятства движението на пешеходците. Затова и служителите на Община Казанлък взеха решение за отстраняването му.
Нямаме други сигнали за подобни случаи и за опасно надвиснали или счупени дървета, категоричен беше ръководителят на звено „Озеленяване“ Станислав Пеев.
Бурният вятър събори множество клони из целия град и създаде дискомфорт за движещите се пешеходци, но не направи други сериозни поразии.
Жълт и оранжев код за опасно време са обявени днес в почти цялата страна. Очакват се бурни до ураганни ветрове, поройни дъждове и гръмотевични бури.
Поривите на южния вятър ще превишават 100 км/ч. Пороите и гръмотевичните бури ще са основно в Югозападна България и Рило-Родопската област.
В Източна България и северно от планините температурите ще са от 16 до 19 градуса, а в западната част на Дунавската равнина -малко над 10 градуса.
Очакваните количества валеж са около 20-30 л/кв.м и интензивно снеготопене.
Утре вятърът ще се ориентира от северозапад и ще нахлува значително по-студена въздушна маса. Температурите ще се понижават бързо, по-чувствително в Западна и Северозападна България. Там на места е възможно преди спирането на валежите дъждът да премине в сняг, но снежна покривка в ниските места в низините няма да се образува.
Условията за туризъм са изключително лоши заради силния вятър по високите части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram