Награди за казанлъшки пианисти

Трети Национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват”, организиран от Община Шумен и Средно училище „Сава Доброплодни” се проведе на 10-11 март в Музеен комплекс „Панчо Владигеров” в град Шумен.         За първи път в конкурсната надпревара на този музикален форум се включиха пианистите от класа на Елена Юлиянова в СУ „Екзарх Антим І”и ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра-1860”. На конкурсната сцена в Къща-музей на големия български композитор Панчо Владигеров  младите казанлъшки таланти, демонстрираха  своето изпълнителско майсторство пред авторитетното жури и донесоха в родния си град пореден блестящ букет от престижни награди.

Първи награди, съответно, в първа и втора възрастови групи, спечелили  Христиана Харалампиева и Дамян Стоев. С втора награда беше отличено конкурсното изпълнение на Тома Вълков. Отлично се представили в категория инструментални ансамбли и клавирни дуети  Христиана Харалампиева – Дамян Стоев и Виктория Влахова – Адриана Узунова. Техните ярки, виртуозни и артистични изпълнения бяха бурно аплодирани от публиката и достойно наградени  от журито с Първи места.

Младите таланти на Елена Юлиянова спечелили и две най-високите отличия на този конкурс:

Специална награда „Откритие на конкурса” беше присъдена на клавирно дуо Христиана Харалампиева и Дамян Стоев.

      А  „Гранд при” в раздел Класически музикални инструменти – Специална награда на Кмета на Община Шумен, завоюва 15-годишна талантлива казанлъшка пианистка Адриана Узунова. Адриана беше поканена и за участие на заключителния Гала концерт на победителите на конкурса.

Специална награда „За високи педагогически постижения” беше връчена и на музикален педагог Елена Юлиянова.

 

                                                                  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram