Казанлък е добър пример на икономическата карта на България

С тези думи кметът на община Казанлък Галина Стоянова приветства участниците в традиционната среща на системата на Търговските палати с местния бизнес, която се състоя в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4. Галина Стоянова определи като изключително важна връзката между бизнеса, Търговско-промишлената палата и Министерството на икономиката и пожела подобни срещи в Града на розите да са по-чести. „Защото това е мястото, което на икономическата карта на България, за условията, в които живеем е един добър пример за развитието на икономиката и за влиянието й върху местния живот и местните жители.“, отбеляза Кметът на Казанлък.

Пред участниците във форума съветникът на Министъра на икономиката Любомир Ганчев припомни основните насоки на дейности на ведомството по линия на европейските проекти като намаляване на административната тежест, развитие и създаване на нови индустриални зони. В тази връзка той посочи, че Казанлък е втората по големина и значимост община в област Стара Загора, в която работят общо 3 100 предприятия, а няколко структуроопределящи са не територията на община Казанлък. Според данните на Министерството на икономиката, през програмния период 2014 – 2020г. за Казанлък са одобрени 90 проекта по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ на обща стойност 55 млн. лв. 49 от проектите вече са приключили и за тях министерството е заплатило 24 млн. лв. Като предстоящи за тази година нови процедури представителят на Министерството на икономиката изброи създаването на нови фирми, закупуване на оборудване и иновации.

Изборът на Казанлък за домакин на първата обща среща за 2018г. бе мотивирано от председателя на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов с централното географско място на града и доброто представяне на местната индустрия през последните години.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram