Температурите падат

Днес облачността ще е значителна. В по-голямата част от страната ще вали дъжд, по високите полета на Западна България, в Предбалкана и на места в Североизточна България – сняг. На много места валежите временно ще са интензивни и значителни по количество, но по-късно през деня от северозапад ще започнат да отслабват и постепенно да спират. Ще духа умерен, в източната половина от страната – временно силен вятър от север-североизток. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, на места значителни. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от север-североизток. Главно по старопланинските проходи ще има условия за навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6°-9°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram