Стотици хиляди лева на гърба на казанлъчани ръси кметицата за пиара си…?

Стотици хиляди левове от Общинския бюджет на Казанлък се харчат за медийно обслужване на кметицата. Оказва се, че тя плаща на десетки знайни и незнайни медии, за да лъска имиджа си по околията, че и по други градове.
МГ „Вис Виталис”, поиска справка от Галина Стоянова колко средства Общината отделя за медийно обслужване. Искането направихме по Закона за достъп до информация. Отговор не получихме. Обжалвахме, Административният съд в Стара Загора постанови кметицата да ни отговори, но тя обжалва, а жалбата се движи, бавно, бавно по лабиринта на съдебната власт.
Вече разполагаме обаче с договорите за медийно обслужване на Галина Стоянова.
Сред тях има само 2 казанлъшки медии – сайтът КАЗАНЛЪК .КОМ, който освен за отразяване на дейността на кметската персона и публикуването на общинските прессъобщения, получава средства и за поддръжка на официалните интернет сайтове на Община Казанлък и Общинския съвет.
Пари от общинския бюджет получава и ОБЩИНСКИЯ ВЕСТНИК „ИСКРА”. Който вече тотално е залязал и надали продава и по 5 броя от тиража си.
Значителна сума през миналата година е дадена и на вестник „Стандарт”.
„Дарик” радио получава 350 лева месечно, за да съобщава за делата на кметицата.
1 000 лева на месец се пренасочват към информационна агенция „Фокус”.
На Галина Стоянова не й стига това, ами е решила да сключи договор за информационно обслужване с още една национална медия. 1 200 лева на месец се заплащат на ТВ Стара Загора, за да видят жителите на Стара Загора какво се върши в Казанлък. Отделно от това по граждански договор се заплаща и на оператора Иван Бонев/служител в Пресс ТВ/, който снима на кметицата лачените действия.
30 000 лева е взела от общинския бюджет журналистката Валя Ахчиева, за да направи 2 предавания за батаците на Галина Стоянова.
Заплаща се и на още 2 старозагорски вестника. В договорите е записано, че медиите трябва да отразяват събития и инициативи на Община Казанлък, както и интервюта с кметицата и заместниците й.
Всичко това прави стотици хиляди лева на гърба на казанлъчани. И за да не разберат гражданите, Галина Стоянова е записала, че договорите не трябва да бъдат разгласявани.

Ето и текста на клаузата от договорите:
Чл.7 Конфиденциалност
7(1) За срока на настоящия договор ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ и ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ предприемат съвместни мерки, за да запазят конфиденциалността на настоящия договор, както и на всеки друг документ или информация
станали им известни по време на съвместната им дейност.

Ред.бел:Медийна група Вис виталис не е предлагала на Общината Договор за медийно отразяване, тъй като Общината се оказа некоректен медиен партньор и има неразплатени задължения към групата от 2013 год.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram