Кметът спира безплатните услуги за казанлъчани

Въвеждат се такси за услуги, предлагани досега безплатно, ще варират от 1,30 до 1 000 лева

 

Напълно нови такси за услуги, извършвани от Общината, да бъдат въведени за казанлъчани предлага на Общинския съвет кметът Галина Стоянова. Вече ще се таксуват с 5 лева издаването на удостоверение за идентичност на административен адрес, с 10 лева издаването на удостоверение за нов административен адрес, с 30 лева одобряването на план за управление на строителни отпадъци, също 30 лева ще се заплащат и за приемане на отчет за управление на отпадъци. 30 лева ще трябва да се заплащат и за изработване на ПУП, въвеждат се и такси за ползване на общинските пътища. Изпращаните от Общината  писма с обратна разписка ще се заплащат от гражданите по 1,30 лв.

Разрешение за използване на общински път за поставяне на подземни или надземни проводи и съоръжения ще струва по 1 000 лева на километър, разрешение за ново изграждане на стоящи обекти в обхвата на пътя до 5 кв.м ще е на цена 200 лева, а над 5 кв.м-250 лева. Разрешителното за пресичане на пътя с прокопаване ще коства 300 лева. Ако е наложи казанлъчанин да спре движението по улица, заради ремонт или по друга належаща причина, ще плаща по 100 лева на час на Общината. Още няколко услуги стават платени, ако общинският съвет одобри въвеждането на таксите.

Справката на администрацията показва, че през миналата година са издадени 52 броя ПУП, което ще рече, че ако и през тази година бъдат изработени приблизително толкова, то в хазната ще влязат около 1600 лева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram