„Казанлък Волей“ и „Левски“ ще се срещат в първи полуфинал на женското първенство

Волейболистките на „Казанлък“ отново ще се изправят срещу настоящите шампионки на страната – „Левски“ , в полуфиналната плейофна серия за шампионската титла от женското ни първенство в елита. Това стана ясно приключване на редовния полусезон от първенството в женската Национална волейболна лига. .
В крайното класиране след редовния сезон „Левски“ остана очаквано на първото място с 54 точки, на две пред „Марица“. Така маричанки ще спорят с ЦСКА (София) в другия полуфинален плейоф за титлата.

Ръководството на Българската федерация по волейбол все още обаче не е определило мачовете от полуфиналите, почти сигурно те ще се изиграят след срещите от Европейското първенство за девойки, на което Пловдив и Самоков са домакини.
„Розите” и миналата година играха отново срещу „Левски“ на полуфиналите. Тогава казанлъчанки за малко изпуснаха място на финала.
С общ актив от 2:1 победи „сините” отстраниха казанлъчанки в миналогодишното първенство и се класираха на финала в шампионата, който после спечелиха срещу ЦСКА.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram