Постери на Апостола се появиха на старозагорски булеварди

В най-голямата Фейсбук група в Стара Загора-„Група за истината за Стара Загора“, по случай 3 март, постъпило предложение да бъде сложен ликът на Апостола на показ в Града на липите. Предложението е от члена на групата Христина Педикова, директор в „Хранинвест“. Инициативата била подета от групата, организирана и изпълнена от Янко Янков, който е и председател на гражданското сдружение и в Стара Загора вече са сложени на четири от най-натоварените булеварди четири постера на Васил Левски с българския трибагреник. Дякона се появи на булевардите „Патриарх Евтимий“, „Славянски“, „Генерал Гурко“ и „Генерал Столетов“.

„Идеята е, че трябва да си спомняме, че сме българи не само на 3 март и да помним кой е Васил Левски и какво е казал, а именно- „Дела трябват, а не думи“, което в днешно време рядко се случва“, коментира Янков.

Янко Янков е депозирал и предложение до кмета на Стара Загора, Живко Тодоров,да се сложат на четирите входа на областния град пилони с българското знаме. От Общината са отговорили, че ще се съобразят с над 12 000 членове в групата и ще монтират такива пилони с националното знаме. Очаква се това да се случи до месец.

levski2

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram