Дослук между Пъдев и Бесоолу в павелбанско

Атанас Пъдев, председателят на БСП в павелбанско е бил пълномощник на Иса Бесоолу от ДПС по време на повторното преброяване на бюлетините за кмет в общината.

Пресс ТВ разполага с копие на пълномощното. То е издадено на 20 ноември 2015г. и с него неуспелият кандидат за кмет от ДПС Бесоолу упълномощава Атанас Пъдев, Йонка Кавръкова и Петър Бояджиев да го „представляват при извършване на повторното броене на бюлетините от проведения втори тур на изборите за кмет на община от 1.11.2015г. разпоредено с определение на съда от 18.11.2015г.“

Бесоолу обжалва резултата от вота, а съдът нареди паралелното броене. Пълномощното дава права на Пъдев да наблюдава процеса като представител на Иса Бесоолу.

Пред наш репортер Атанас Пъдев не потвърди, че е бил пълномощник на Бесоолу. Уклончиво разказа, че е присъствал на повторно броене, но с пълномощно като председател на БСП, подписано лично от Михаил Миков. Пъдев не скри, че председателката на Общинската избирателна комисия /ОИК/ Цанка Христова обявила, че това пълномощно от БСП не важи за присъствието му по време преброяването, въпреки това той е бил за час време свидетел на процедурата, по думите му, вероятно с другото пълномощно от Бесоолу.

БСП и ДПС в павелбанско нямат официално подписано споразумение за взаимодействие, потвърдиха Пъдев и няколко партийни секретари. Социалисти от района, обаче, споделят че поведението на Пъдев в общинския съвет показва, че има съглашателство между двете партии, което не се приема с одобрение от членската маса на левицата. Нещо повече стари партийци обвиняват председателя Атанас Пъдев, че се заиграва с ДПС задкулисно, а това че е бил пълномощник на Бесоолу не било партийно решение, а очевидно единствено лично негово.

Заради тайните игри на Пъдев с депесарите социалисти напускали структурите по места, разкриха партийни секретари пред Пресс ТВ.

Самият председател посочи, че общинската организация в павелбанско е намаляла за година с 54 човека. Сред тях има преминали в редиците на АБВ, самоизключили се и починали.

Преди конференцията, насрочена на 2 април, в БСП в района има 234 редовни членове-социалисти. Сред тях и такива, които се канят да напуснат, несъгласни с едноличните решения и водена политика на Пъдев, узна от тях екипът ни. Само в село Горно Сахране разочарованите са шест, в Павел баня-около десет.

пълномощно Пъдев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram