Осмомартенски празник в община Казанлък за „Женското начало“

Традиционната изложба „Женското начало“ събра днес казанлъшки художнички, артистични дами и техни почитатели в Културно-информационния център на Общината на ул.“Искра“ №4.

21 жени от Казанлък, с отношение към изобразителното изкуство показаха пред празничната публика свои картини, общо около 40 на брой, ръчно изработени керамични изделия и художествени фотографии.

На чаша вино и хапки, с много цветя и светли платна, артистичната атмосфера насищаха с изразните средства на поезията нежните стихове на адвокат Гергана Атанасова, отличена в миналогодишния Национален конкурс за любовна лирика „Магията Любов“ на Община Казанлък и стихотворението „Тя“ на Диана Рамналиева.

Младите танцьори на клуб по спортни танци „Роза“, с преподаватели Ваня и Петър Радеви и песните на децата от читалищна Вокална студия „Искрица“, с ръководител Стефка Денева към Народно читалище „Искра – 1860“ допълваха специалното усещане за тържеството на женствеността.

Традиционният празник за Международния ден на жената, който Община Казанлък организира продължи на сцената на Военния клуб в града, с постановка на Недялко Йорданов и спектакъла на младежката театрална студия към читалището, с ръководител Мая Стоянова, под мускетарското заглавие  „Една за всички всички за една“.

Пресцентър на община Казанлък

1168

 

 

 

 

 

7375

 

 

 

 

 

7678

 

 

 

 

 

9092

 

 

 

 

 

 

93100

 

 

 

 

105

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram