Новото общинско сметище!

Поне още два месеца казанлъчани ще продължат да се възмущават на ново общинско сметище, което се намира на метри от входа на полицейската школа и военния полигон в парк „Тюлбето“. Покрай него преминава и пътя към вилната зона в местността „Татар могила“. На площ от няколко декара там са изхвърляни камари от клони и храсти, а сметището се разширява от камари и със строителни отпадъци. Николай Чалъков от общинското комунално предприятие потвърди, че на това място се изхвърлят от общината отпадъци от извършването на изрязване на дървета и храсти в града. Заради изразеното от казанлъчани недоволство от това как изглежда пространството около пътя до края на седмицата там ще бъде преместена новозакупената от общината „дробилка“ която ще направи на стърготини дървесните отпадъци, които могат да се използват за наторяване.

Чалъков потвърди, че до няколко месеца ще бъде завършена площадката за компостиране на органични отпадъци, където ще бъдат транспортирани всички подобни остатъци от дървета. Там ще бъде монтирана и дробилката, която раздробява изрязаните клони от дървета и храсти. Площадката се изгражда в бившето сметище в местността „Каракос“. За финализирането и е отпуснато финансиране издадени са и всички необходими разрешителни.

https://www.youtube.com/watch?v=TpT1c7nldfA

Проблем, обаче, остава фактът, че в новото сметище до полицейската школа недобросъвестни граждани са започнали да изхвърлят строителни отпадъци.  Патрул на службата „Екоконтрол“ към общината прави чести посещения до новото сметище за да се преустанови изхвърлянето на такъв вид отпадъци. При установяване на нарушители ги дебне глоба от 150 до 500 лева.

Отделно Николай Чалъков, обеща, че ще бъде изпратена тежка техника, с която да бъде разчистени строителните отпадъци до образуваното ново сметище до полицейската школа.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram