На 8 март с чадъри

Днес валежи ще има в югозападната половина на страната и с прекъсвания ще продължат през целия ден. Значителни по количество ще са главно в Рило-Родопската област, но и в отделни райони на Западна България ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват. В Североизточна България ще остане без валеж, а през деня и на места облачността ще се разкъса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен до силен източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°.

Жълт код за валежи бе обявен в шест области на страната за 8 март, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. Кодът е в сила за областите: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. Там се очаква да има значителни валежи от дъжд – средно около 15-30 л/кв.м.

В планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1500 метра – от сняг. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област и в западните части на Стара планина. Ще духа умерен до силен, по високите и открити части временно бурен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Дъжд ще вали само в крайните южни райони, а в крайните северни – облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 9-11°.

Източник: meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram