МЕХМЕД ЗЕЙНЕЛ: НИЕ ОТ ДПС ПОКАЗАХМЕ В ГОДИНИТЕ, ЧЕ НА НАС МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА

„Ние от ДПС показахме в годините, че на нас може да се разчита”, това заяви по БНР – Стара Загора Мехмед Зейнел – областен председател на младежката структура на ДПС и четвърти в листата с кандидати за народни представители от Стара Загора. Той посочи, че днес българските земеделски производители не мога да планират дейностите си и като пример даде смяната на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи около 6 – 7 пъти в рамките само на две години.
В България няма стратегия за развитие на селското стопанство. Въпросът не е само в това страната ни да се възползва от европейските програми, а да направи така, че да се увеличи подкрепата на родното ни производство и производителите да са конкурентоспособни на международните пазари. Като най-важно условие това да се случи Мехмед Зейнел определи нуждата на бизнеса да не среща институционални пречки.
„Трябва да гледаме обаче не само към големите, но и към малките стопанства. Много млади хора трупат опит в чужбина и, когато се върнат в България, искат да стартират собствен малък бизнес. Това обаче става невъзможно, защото не могат да планират дейностите си, за да получат финансова подкрепа и не виждат перспектива”, посочи лидерът на МДПС.
Той напомни, че в периода 2005-2009 г., когато ДПС участва в управлението на страната, земеделските производители знаеха какво следва не след месец или два, а в хоризонт 7 години. „И това отново може да се случи, защото ДПС има ясна визия и подготвени кадри, с които да влезе в управлението и да работи за България. Затова и казваме, че можем ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ. Няма как да се отрече опита на Хасан Адемов, експертността на Петър Чобанов или знанията на водача на листата ни за Стара Загора и председател на областната структура на ДПС Халил Летифов”, категоричен бе Мехмед Зейнел.
При участието си в БНР той взе отношение и по темата здравеопазване, като заяви, че трябва консенсусна и поетапна стратегия, която да бъде следвана, а не променяна от всяко следващо правителство. Кандидатът за народен представител обяви подкрепата на ДПС за увеличаване трудовите възнаграждения на работещите в сектора, демонополизация на Здравната каса и въвеждането на електронна здравна карта.
Мехмед Зейнел посочи още, че ДПС ще подкрепи правителство, което ще се бори за увеличаване на заетостта и пенсиите, но трябва да е ясно, че пенсиите не могат да се повишат изведнъж, каквито обещания дават други партии.

За ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ, на 26-ти март гласуваме с бюлетина № 9!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram