Кметът на Стара Загора отрече да има корупционна схема в репатрирането на коли

Принудителната административна мярка преместване на превозно средство, без знанието на собственика, е изключително сериозно въздействие върху гарантираното от Конституцията неприкосновено право на частна собственост и тълкуването на нормата трябва да бъде стриктно юридически, пише в едно решение на ВАС. Към тази мярка трябва да се прибягва в крайни случаи.

Община Стара Загора е предоставила дейността по принудителното отстраняване на автомобили на пловдивската фирма „Вижън парк“ ЕООД. Договорът е на стойност 1 милион и 350 хиляди лева.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров категорично отрече по БНР да има корупционна схема в репатрирането на автомобили от т.нар. „паяци“ в града:

“Наличие на корупционна сделка в Община Стара Загора е просто абсурдно, защото това, което ние сме направили, е да играем на открита процедура по съответния закон, който е законът за обществените поръчки за избор на изпълнител за репатриране на автомобилите, които Община Стара Загора не може сама да репатрира към този момент.”

Договорът с пловдивската фирма е направен по такъв начин, че фирмата събира определен процент от приходите от репатрираните автомобили. Тодоров каза, че договорът е за 5 години.

Справка от Общината сочи, че за 6 месеца пловдивската фирма е получила 137 хиляди 220 лева, Общината – 54 хиляди 888 лева.

Стара Загора / България

fakti.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram