Социалистката Даниела Лекина, зам.-председател на местния парламент в Стара Загора, дари косата си в подкрепа на онкоболни жени

Депутатът Георги Гьоков и областният председател на социалистите Васил Самарски подпомогнаха  инициативата    

IMG_6947IMG_6983

Зам.-председателят на местния парламент в Стара Загора Даниела Лекина, общински съветник на БСП, дари косата си за инициативата, която организира в област Стара Загора в подкрепа на онкоболни жени. Дългите коси на Лекина подстрига нейният партньор в инициативата коафьорът Станимир Нанчев – Стенли от Казанлък. До обяд 15 жени дариха своите коси, за да помогнат на изработването на перуки на онкоболни, в замяна получиха стилни прически. В подкрепа на благотворителната проява се включиха  народният представител от „БСП лява България” Георги Гьоков и  председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски.

 „В онкодиспансера в Стара Загора, който обслужва и област Сливен, през 2015 г. са  регистрирани  3 302 болни от рак на гърдата жени“, обяви Даниела Лекина. Новите случаи с това заболяване са 287. „Радвам се, че политическите партии в региона подкрепиха идеята, както и множество фризьорски салони, които залепиха логото на кампанията и подстригват безплатно, желаещи да дарят косите си. Инициативата може да бъде подпомагана и финансово, както направиха днес и присъстващите мъже“, добави Лекина. Тя благодари на всички, които се включиха, както и на политиците от ляво и дясно, че подпомогнаха инициативата. Кампанията набира дарители на коса за онкоболни в старозагорско до 6-ти май.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram