Зов за помощ: Който може малко, но от сърце да помогне !

Скъпи приятели стартираме кампания за набиране на средства за щангиста СЕВДАЛИН ИВАНОВ!!!
МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ПО 3 НАЧИНА :
1. НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ФИТНЕС ЦЕНТЪР ALBA GYM -КАЗАНЛЪК, УЛ. ИСКРА 12 , СМЕ ПОСТАВИЛИ КУТИЯ – ВИЧКИ СРЕДСТВА ЩЕ БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ НА СЕВДАЛИН И СЕМЕЙСТВОТО МУ.
2. ЧРЕЗ ЗАКУПУВАНЕ НА ФИТНЕС КАРТА – 5 ТРЕНИРОВКИ -10.00ЛВ. /ФИТНЕС ЦЕНТЪР ALBA GYM/
3. НА ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА : ЗА СЕВДАЛИН ИВАНОВ ВЪЛКОВ IBAN : BG80IABG74771000365901 BIC : IABGBGSF ИЛИ PEY PAL- dentalna@abv.bg- Pey Pal

В ПРОФИЛА НИ Alba Gym МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ СЪС СЪЩЕСТВОТО НА ПРОБЛЕМА НА СЕВДАЛИН ! БЛАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО! МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ!

Има дарителски кутии разположени и в следните обекти в Казанлък:

  • магазин Санта Моника фитнес шоп – срещу гимназия „Кирил и Медотий“
  • магазин за месо на „23 Пехотен Шипченски полк“  7 – до пощата
  • магазин за месо на „23 Пехотен Шипченски полк“ 31 – на Абаята

Историята на Севдалин:

Да вдига тройно спрямо собственото си тегло за Севдалин Иванов е било като детска игра. 5 години по-късно детската игра е в леглото, към което е прикован, а играта е заедно с дъщеря му Алиса.

29-годишният вече бивш щангист претърпява нелеп инцидент още преди да постигне големи успехи в спорта.

Спомня си, че прекарвал всяка свободна минута в залата в Шумен, но за да изкарва прехраната за семейството си се налагало да работи. Един горещ августовски ден, след тежка физическа работа на строеж във Варна, Севдалин и колегите му скачат в морето да се разхладят. Този скок за него се оказва фатален.

„Скачайки в морето си удрям главата в дъното, при което оставам парализиран до днес. В болницата ми казаха, че няма да мога да се раздвижа въобще. Приятелите ми казваха: „Ще се оправиш! Ще се оправиш!“, но аз знаех, че няма да е лесно. Докторите ми казаха, че няма да мога да проходя въобще, дори да си движа ръцете, а аз не можех да ги движа. Обаче доказах, че може“, разказва Севдалин.

Приятелите му помогнали да изгради лост в леглото си, за да може да тренира. Само благодарение на собствената си упоритост и сила Севдалин започва да движи ръцете си. Казва, че всяко движение прави в името на жена си Фани и дъщеря си Алиса. Не губи воля и не се отказва в името на двете жени в живота си.

Днес Севдалин нарича съпругата си „Своя ангел“. Тя е неговите крака, тя е неговите ръце, тя му дава крила. И въпреки, че във всеки един момент Фани може да си тръгне, младата жена отказва дори да помисли за подобен изход.

„Имах много пътища, по които да тръгна, да се отърва, но това не е начина. Не можеш такъв човек да го оставиш в това положение и да тръгнеш да си гледаш кефа… Това за мен е невъзможно“, казва тя.

Днес двамата си дават обещания за по-добро бъдеще. Мечтаят, когато някой ден Севдалин проходи, отново да имат още едно дете и да направят сватба. А малката Алиса мечтае за сестричка.

Севдалин взима инвалидна пенсия, а Фани работи почасово като детска учителка. Справят се с около 500 лева на месец. Живеят в гараж, който бившия работодател на Севдалин му дал безвъзмездно. И въпреки, че тук имат всичко необходимо, мечтаят за свой дом.

5 години след инцидента помощта и подкрепата за Севдалин и семейството му идват в лицата на Веселин и Георги. Известните спортисти разбират случайно за случая на бившия вече щангист и моментално решават да му помогнат. Последния месец няколко пъти пътуват до Шумен и обратно, като водят Севдалин на различни изследвания в София. Целта им е да съберат всичките му документи и да ги изпратят на различни клиники в чужбина, от където да чакат надежда.

„Най ми въздейства това, че има детенце. И че няма възможност за рехабилитация и сам се оправя. А сам много е постигнал. Държавата ги изоставя! Той е бил спортист с големи надежди и поне можеше някоя федерация да му помогне“, ядосва се Веселин.

А Георги се надява с помощта на Господ нещата да се подобрят. „Не знаем дали ще може да проходи, ние силно вярваме в Господ, че ще помогне, но искаме поне да си движи ръцете“

Севдалин е благодарен и на двамата за непрекъснатата помощ.

„Каквото и да кажа, ще е малко. Никога не съм очаквал такава помощ, той ми вика: ще дойда, ще те взема, каквото трябва, каквото струва, ще поема и така до днеска не са ме оставили дори да си помисля за нещо лошо“, казва Севдалин.

Този път изследването, на което двамата спортисти водят Севдалин, е ядрено-магнитен резонанс. От резултатите след него ще зависят следващите стъпки в лечението на щангиста. Ще може ли някога да ходи, ще може ли да движи ръцете си, ще може ли да вдигне дъщеря си отново?

„На база на това, което аз виждам на ядрено-магнитния резонанс, има дефинитивно прекъсване на гръбначния мозък. Това означава, че от това ниво надолу пациентът няма двигателна активност. Разбира се близките имат право да търсят второ мнение, да търсят бялата лястовица“, категоричен е доцент доктор Лъчезар Пенев.

Следващата стъпка за Севдалин е рехабилитация, която да помогне на ръцете му, тя обаче е непосилна за семейството.

„Надявам се на добри резултати. И някой ден да мога да тичам с Алиса.”, казва с надежда младия татко.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram