Отново отварят вратите на животинския приют в Града на липите

На 29.03.2015 г. от 10.00ч. до 16.00ч. в Общинския приют за безстопанствени животни – Стара Загора ще се проведе Ден на отворените врати. Целта е посетителите да се запознаят с настанените животни и с възможностите за осиновяването им. Тези, които желаят, може просто да ги поразходят, да си поиграят с тях, да ги дарят с лакомства и ласки.
Кучетата имат поставена ваксина срещу бяс и могат да бъдат осиновени напълно безплатно само срещу лична карта и попълване на документ по образец. Осиновявайки куче от приют, всеки може да се сдобие с верен приятел или чудесно куче пазач. Общинският приют за безстопанствени животни се намира в кв. Зора, Опитно поле, в близост до хипермаркет Метро.
За четвърти път от 26-28 март ще се проведе благотворителен базар „Дай малко, дари чудо „, организиран от СНЦ “ Заедно за животните – България, съвместно с Обществен дарителски фонд – Стара Загора и Община Стара Загора. С продажбата на красиви, ръчно изработени предмети, доброволците ще събират средства за закупуване на храна за животните, кастрация на бездомни котки и опазване на българската природа.
Желаещите да подкрепят каузата могат да участват със свои експонати, ръчна изработка. Ако искате да станете част от иницативата и да подкрепите някоя от каузите, свържете се с Пламена Димитрова до 20-ти март на тел.0886 51 50 90.
Партньори на инициативата са „Зелени Балкани“и „Национална организация на скаутите в България“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram