Контузени и наказани в отбора на „Розова долина“ преди мача с „Поморие“

Двама футболисти на „Розова долина“ пропускат съботния мач срещу ОФК „Поморие“ в Казанлък. Това са наказаните от двубоя срещу „Тунджа“ Ямбол Николай Цонков и Николай Стоичков. Цонков получи жълт картон, пети поред, което ще го лиши от участие в срещата с лидера в групата. Стоичков пък е аут от терена за още два мача, заради червения картон, който му бе показан срещу „Тунджа“. Решенията са на  Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС – Пловдив, взети на 4 март и огласени на сайта на футболния съюз.

Имаме доста контузени футболисти  и ще ни е трудно срещу съперник като „Поморие“, но момчетата ще трябва да стиснат зъби и да играят добре, защото това към което се стремим е победата, коментира ситуацията в отбора ст. треньорът на „розите“ Александър Георгиев. За да е точен за мача с поморийци, спешно от Сливен, където представя децата на „Розова долина“, като треньор на родени 2003 и 2004 г., ще пристигне и Боян Нейчев. Футболистът, който се изявява като успешен треньор в детско-юношеската школа на „Розова долина“ще бъде в Града на 100-те воеводи за детски турнир.

Сред контузените в състава на „розите“ са голмайторите Иван Колев, Димитър Вакавлиев, вратарят Цветан Тодоров и Милен Христов, който е със скъсано влакно на бедрения мускул. Независимо от състоянието на момчетата, вярвам, че ще играят със сърце и душа за победа пред феновете на стадион „Севтополис“, казва още Георгиев.

Добра новина в отбора на Казанлък е привличането, като треньор на вратарите, на казанлъчанина Кольо Петков, който е работил с отбори от старозагорската футболна школа, сред които „Берое“ и „Верея“. Два пъти седмично ще бъдат заниманията, в които Петков ще предава опита си на казанлъшкия „Розова долина“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram