Грък с 2 промила се метна в канавка

На 03.03.2019 г., около 13:30 ч., по път I-5, проход Шипка, в посока към гр. Габрово, се е движил л.а. ‘Мерцедес“, управляван от 24-годишен мъж, На км.174+100 м. същият предприел маневра „излизане от реда на паркиралите автомобили“, навлязъл в лентата за насрещно движение, като отнел предимството му и блъснал движещ се в посока към гр. Казанлък велосипед, управляван от 40-годишен мъж. В резултат на удара велосипедистът е получил фрактура на шест ребра, перфорация на бял дроб и изместена на лявата ключица. Настанен е за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота.

Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателен резултат. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

На 02.03.2019 г., около 11:30 ч., по път I-6, от гр. Габрово към гр. Казанлък, се е движил л.а. „Хонда“, управляван от 44-годишен гръцки гражданин. На около 4 км. след връх „Шипка“, поради движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и се е преобърнал в крайпътна канавка. Нанесени са материални щети по автомобила. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, който е отчел 2.08 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл. 343б от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram