Социалстки от Казанлък ще правят превенция на рака с кулинарна изложба

Клубът на жените-социалистки и Младежкото обединение на БСП-Казанлък готвят благотворителна изложба-базар. Кулинарното вълшебство ще премине под наслов „Заедно в борбата срещу рак на гърдата”.

Изложбата ще се проведе на 12.03.2015 г. от 17:30 ч. в НЧ „Искра”. Всяко произведение, родено изпод ръцете на казанлъшките виртуози в кулинарията, може да бъде закупено по време на благотворителната изложба.

„Със събраните средства от кулинарната изложба-базар ще бъдат направени безплатни профилактични прегледи чрез мамография на жени от Казанлък”, заяви председателят на жените-социалистки Стела Кехайова.

„Всяка година над 3 800 жени у нас заболяват от рак на млечната жлеза, като 1 200 от тях не успяват да се преборят с болестта. Профилактичните прегледи са най-сигурният начин за превенция на това заболяване.”, допълни още Теодора Иванова, председател на Младежкото обединение на БСП в Казанлък.

„Това бяха и нашите основни мотиви за стартирането на благотворителната акция“, категорични бяха организаторите на благотворителната изложба.

Всички майстори в кухнята, които решат да се включат в благотворителната инициатива, могат да заявят участие до 6.03 т.г. на телефон 0893/424 797 или в ОС на БСП в Казанлък на ул. „Чудомир” №1.

plakat Н plakat 00

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram