Общинският съвет „наказа” EVN

Неочаквани дебати в иначе спокойното гласуване на точките на казанлъшкия Общински съвет породи една от докладните. Тя бе свързана с искането на електроразпределителното дружество ЕВН за учередяване на безсрочно право на строеж на едноетажна сграда със застроена площ от 6 кв. м. С предназначение „трафопост“. Първоначалното предложение бе за това право дружеството да заплати 6 200 лева. Зам-председателят на Общинския съвет Нено Влайков предложи сумата да се завиши на 15 хиляди лева.
Общинският съветник Цветан Шиков призова за принципно отношение при приемането на подобни решения, както и припомни, че въпросният трафопост съществува от години на въпросното място. Кметът Галина Стоянова коментира пред съветниците, че почти всички дружества като електроразпределителното, за съжаление при свои дейности унищожават съществуващата инфраструктура.
В края на изказването си Стоянова коментира, че подобно разрешение за право на строеж искано от ЕВН може да достигне и до 25 хиляди лева. Предложението официално бе направено от общинския съветник Джамал Папарланов.
Общинският съвет в Казанлък с 21 гласа „за“ 1 „против“ и 4 „въздържали се“ прие буквално да накаже електроразпределителното дружество искайки цената от 25 хиляди за отстъпено право на строеж за 6 кв. м. за трафопост.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram