ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ! НЕКА ВИНАГИ ДА РАБОТИМ В ИНТЕРЕС НА НАШАТА РОДИНА

Гурково. Кандидатите за народни представители от старозагорската листа на „БСП за България” Васил Самарски и Пламен Караджов се поклониха пред бюст-паметника на генерал Гурко в града, носещ името на славния военачалник – Гурково. Преди 139 години прославения командир по време на Руско-турската Освободителна война, е превел отряда си през прохода на републиката и е освободил селището. Социалистите, заедно с родолюбиви гурковци, участваха в ритуалите  на централния площад по повод националния празник Трети март. Пред паметта на загиналите във войните се поклони  председателят на БСП в Гурково Иванка Димитрова.

„С дълбока признателност винаги ще се връщаме към историческия подвиг на героите,  следвали заветите на Апостола, идеалите  на възрожденците за съгласие и  силна държава. Днес честваме извоюваната свобода и независимост, които ни правят горди българи!”, каза Васил Самарски, покланяйки се пред героичните подвизи на народния хайдутин – войводата Генчо Къргов срещу поробителите, на сподвижниците на Апостола Левски – Никола Веранов и Стоян Груйчев, взели участие в Старозагорското въстание през 1875 год.

„ Трети март не е само символ  на Свободата, а и на Обединена България”, sn_01каза Пламен Караджов, поздравявайки родолюбците, дошли на поклонението в Гурково.

Енина. Кандидатите за народни представители Теодора Иванова, Моника Динева, Донка Симеонова и Спас Момов участваха в тържеството, посветено на Освобождението на България в село Енина. Заедно с енинци се преклониха пред саможертвата на хилядите отдали живота си за свободата и независимостта на Родината ни. Кандидатите за народни представите от Коалиция „БСП за България“ поднесоха цветя в знак на признателност и към руските войни, загинали за Освобождението на България на Руското гробище в Енина.???????????????????????????????

Честит празник, българи!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram