Разкрити и извършени престъпления на 02.02.2016 г. на територията на ОДМВР – Стара Загора

На 02.03.2016 г., в 16:00 ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение от 36 годишна жена от гр. Казанлък, че в гр. Казанлък, в местността „Казмера“ мъж е издърпал от ухото ѝ и е отнел златна обеца, около 3 грама.

От проведените от служители на РУ – Казанлък бързи ОИМ е установен и задържан извършителят на престъплението – А. К., на 25 години, от гр. Казанлък.

Образувано е досъдебно производство. А. К. е задържан за срок до 24 часа.

 

На 02.03.2016 г., за времето от 02:00 ч. до 06:00 ч., на територията обслужвана от Второ РУ – Стара Загора беше проведена полицейска операция, за противодействие на взломни кражби на пари от кафемашини, и на кражбите на части и вещи от МПС.

В хода на операцията, при опит за разбиване на кафемашина, намираща се в гр. Стара Загора, на ул. „Августа Траяна“, е задържан А. П., на 22 г. от гр. София, а други две лица успяват да избягат от местопроизшествието и към момента се укриват. Същите са установени  като Т. Т., на 28 г. и Д. П., на 25 г. от гр. Стара Загора.

А. П. е задържан за срок до 24 часа, а Т. Т. и Д. П. се издирват.

Във Второ РУ – Стара Загора са образувани досъдебни производства. Работата по случая продължава.

Други престъпления:

 На 02.03.2016 г., в 12:00 ч., във Второ РУ – Стара Загора, на тел.112, е получен сигнал от 82 годишна жена от с. Пъстрово, за това че тя и съпругът ѝ, на 83 г., са пострадали от телефонна измама.

На същата дата, около 08.00 ч., жената е получила на домашния си телефон обаждане от мъж, който е успял да я въведе в заблуждение, представяйки се за неин близък. Същият ѝ обяснил, че е сключил сделка за климатци на стойност 6500 лв. и спешно му трябват пари, за да ги плати.

Около 11:00 ч. съпругът на тъжителката е предал в близост до автобусната спирка на с. Пъстрово сумата от 6000 лв. на непознато за него лице.

Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно произвадоство.

 

На 02.03.2016 г., в 10:36 ч., в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от служител на Държавна опера – Стара Загора, че на същата дата е забелязал счупени стъкла и дупки по алуминиевите фасадни плоскости на сградата.

На място е установено, че неизвестен извършител е нанесъл щети върху стъклопакет на втория етаж от южната страна на сградата, като е пробито външното стъкло, както и че са повредени алуминиеви фасадни плоскости, по които има множество дупки с неправилна форма и размери.

Извършен е оглед. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram