Променено е движението през Шипка на празника

На 3 март транзитното движение през Шипка е пренасочено към Прохода на Републиката във връзка с тържествата за Националния празник на Република България. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

До 18.00 часа ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5 (Е-85) Габрово – връх Шипка – Казанлък.

Транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе – Велико Търново – Дебелец – Проход на Републиката – Гурково – Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер – Казанлък – път II-55 – Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (път I-5 с път I-6).

 

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За гостите на тържествата движението на 3 март ще се организира както следва:
– от 5.30 часа до 13.00 часа се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОДМВР – Габрово;
– от 13.00 часа до 18.00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово.

 

От 5.30 часа до 13.00 часа се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Казанлък до връх Шипка;
– от 13.00 часа до 18.00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Казанлък.

Алтернативен маршрут за връзка между Северна и Южна България е Троянският проход, през който е разрешено преминаването на превозни средства до 12 тона.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram