Косьо Косев: Да помним всички истинската история на България!

sn_02С  патриотични  изпълнения в Николаево  гражданите си честитиха националния празник 3 март. Заедно с талантливите деца от учебните заведения родолюбивите жители пяха и рецитираха стихове пред паметниците на героите, жертвали се за свободата. В тържествените прояви се включиха кметът Косьо Косев, председателят на ОбС Христо Христов и зам.-кметът инж. Петко Попов.

„С ритуалите днес показваме на младите как да съхраняваме паметта, да помним всички истинската история на България и да я предаваме на децата си отговорно, заради геройския подвиг на българските опълченци и руските войни.”, каза кметът Косьо Косев. „Вярваме, че с чест и достойнство ще продължим да градим един по-добър и по-сигурен живот. Вечна слава и дълбок поклон пред всички безсмъртни  герои!”, призова председателят на ОбС Христо Христов.

Цветя в знак на признателност  бяха положени на паметника на ген. Николай Николаевич, на плочата, отбелязваща посрещането на руските войски: „На 14 юли 1877 г. конният авангард на предния отряд, командван от ген. О. Е. Раух , освободи от петвековно турско робство с. Николаево. Поклон пред паметта на славните руски витязи и българските опълченци, паднали за свободата на България“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram