БСП-Казанлък се включи в градските чествания по случай 3-ти март

Казанлъшките социалисти се включиха в градските чествания по случай Националния празник на България – 3-ти март. Председателят на БСП в Казанлък Николай Терзиев и общинските съветници на левицата взеха участие в тържественото издигане на националния флаг на площад „Севтополис“  в Града на розите.

По-късно председателя на столетницата в Казанлък и кмет на село Шейново Николай Терзиев заедно с привърженици и симпатизанти на левицата се включиха в традиционното шествие по случай Националният празник в село Шейново. Патриотичното множество обходи всички паметници от Руско-турската освободителна война в землището на казанлъшкото село.

Терзиев поднесе цветя и се поклони пред славното дело на героите загинали за свободата на България.

„Ние хората сме мерилото за нещата около нас. Само окачването на националното знаме пред дома ни съвсем не изпълва дата 3 март със смисъл. Патриотизмът е чувство, с което трябва да започваме всеки наш ден, родолюбието е първото, на което трябва да научим децата си. Да помним и славим винаги подвига на героите – това е наш неотменим дълг на българи и човеци. “ – каза Терзиев в Шейново.
Най-малката участничка свела глава пред славния подвиг на загиналите за свободата на България в Шейново бе на 3 години, а най-възрастния на 85.

Шествието завърши пред Паметника на победата в селото с празнично българско хоро и високо вдигнати трибагреници.

Terziev

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram