Започва понижение на температурите

Днес облачността над страната ще бъде променлива и на места, главно в Южна България ще има превалявания от дъжд. В Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър и облачността често ще намалява до предимно слънчево. Температурите ще се понижат, но ще останат сравнително високи – максимални между 13° и 18°, в София около 13°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще се понижи още малко.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-значителна над масивите от Югозападна България, където на места ще превали дъжд, над 1800 метра – сняг. Вятърът ще отслабне и ще бъде до умерен, от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна по южното крайбрежие и там на места ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове ще духа до умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от изток-североизток и ще отслабва. Максимални температури на въздуха 14° – 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram