Програма за честването на националния празник 3 март

Тържествата по случай Националния празник на Република България на 3 март  започват в Казанлък от 9.00 часа на пл. „Севтополис“. Там ще бъде отслужен тържествен водосвет за благоденствието на българския народ и ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.
Честванията на връх Шипка започват в 11.30 часа. На площада под върха ще се състои тържественото отбелязване на 137-та годишнина от Освобождението на България от османско робство с произнасяне на слова и концертна програма, след което на  Паметника на Свободата ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите за освобождението на България.

На 3 март от 18.00 часа в Художествената галерия в Казанлък ще бъде представена изложба под надслов „Свободна България“, от непоказвани досега литографии, посветени на Руско-турската освободителна война.
В навечерието на националния празник, на 2 март от 18.00 часа, в НЧ „Искра 1860“ ще бъде изнесен тържествен концерт по случай 3 март с участието на АНТП „Искра“ – Казанлък и ФА “Звездица“ – Димитровград.

За гражданите, които желаят да вземат участие в честването на Националния празник на връх Шипка, са осигурени автобуси, които тръгват в 09.00 часа пред хотел ”Казанлък“. Цената на двупосочен билет е 4,50 лв., а на еднопосочен – 3.00 лв.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram