Първомартенски поздрав за възрастните хора от домовете

Близо триста мартенички бяха изработени в Детския отдел на Общинска библиотека „Искра“ по време на творческата работилница „Пъстри мартенички“. Изложбата с красивите червено-бели амулети е подредена във фоайето на втория етаж на библиотеката, дело на деца от детските градини, училища и читалища в казанлъшко. В ателието участваха възпитаници на градини „Славейче“, „Слънчице“,“Здравец“, училищата „Мати Болгария“ и „Н. Й. Вапцаров“, ДЦДУ и читалищата в гр. Крън, селата Ръжена, Копринка, Кънчево, Енина, Ясеново, Бузовград и Овощник.

За първа година в изработването на мартеничките се включиха и доброволците Херонимо от Исдпания и Доменика от Полша, които пребивават в Казанлък по проект на младежката организация „Взаимопомощ“.

Вчера служители на Детския отдел на Общинска библиотека „Искра“ и ФА „Гъдулица“ поздравиха по случай 1 март възрастните хора от Дом за стари хора №1 с музикална програма и ги закичиха с мартеничките, изработени в творческата работилница. Днес ще бъдат поздравени с празника и възрастните хора от Дом №3.

16998225_1538287679537510_3837027634595144467_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram