Обявяват Мъж на годината до часове

За девета поредна година „Дарик радио” ще отличи най-успешните български мъже, които са се доказали през 2016 година. За титлата „Мъж на годината” се борят алпинистът Боян Петров, един от най-успешните родни автори – Георги Господинов и параолимпиецът Ружди Ружди, а кой от тях е избраният ще стане ясно до часове.

Тази вечер на официална церемония, победителят ще получи традиционната награда – сабя, върху която е гравирано името му. Специални призове ще бъдат връчени и в още няколко категории, сред които „Мис ТВ чар” и „Легенда”.

На 20 януари приключи публичното гласуване в конкурса „Мъж на годината 2016”. В рамките на месец всеки можеше да се гласува за тримата номинирани. Те получиха най-голям вот от членовете на Академията „Мъж на годината”.

Още през лятото параолимпиецът ни Ружди Ружди взе най-ценната си награда – злато от параолимпиадата в Бразилия. „Този медал е важен за мен. Много труд, много усилия… Най-важният ми медал“, каза Ружди. Той спечели Спортен Икар за постиженията си през годината , бе награден и на Церемонията Спортист на годината, а Община Казанлък го избра за Спортист на Казанлък за 2016 г.

„Голям чест е! От толкова много мъже в България точно на мен да се падне номинация от авторитетното жури на Дарик, което подбира от всички номинирани Топ 3, коментира покорителят на осемхилядниците Боян Петров.

„Първо се учудих, разбира се. Изненадах се. Аз смятам себе си за човек, пълен със съмнения и всичко, което в класическия стереотип, е обратното на мъж на годината. Ако си представим мъж на годината като човек, който удря по масата, знае истината, не му пука, може да се държи грубо… Аз съм точно обратното на това“,  признава писателят, чиито произведения са преведени на 20 езика, най-четеният български автор Георги Господинов.

През последните години с титлата „Мъж на годината” бяха удостоени Владо Николов, физикът от Казанлък Теодосий Теодосиев, Кубрат Пулев, а само след няколко часа ще стане ясно и кой е мъжът на 2016-а година.

Източник: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram