Обучават в програмиране казанлъшки ученици по проект на библиотеката

Общинска библиотека „Искра“ е сред избраните за изпълнението на проект „Generation Code” за обучение по програмиране с роботи „Финч“, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България”.

Обучителят Радостина Кацарова ще работи с казанлъшки ученици от различни училища на възраст на 10 и 11 години. В рамките на месец и половина децата ще преминат безплатно обучение по програмиране. Групата вече е сформирана и занятията започнаха.
Целта на проекта е да подкрепя дейности, чрез които да повишава обществения интерес към новите технологии, да насърчава младежите да усъвършенстват дигиталните си умения и да осъществяват своите идеи с помощта на програмирането.
Обученията ще завършат с тест и излъчване на участници за пролетен учебен лагер с най-добре представилите се участници.
Роботите „Финч“ са дарени на Общинска библиотека „Искра” от Посолството на САЩ в България. Те представляват нов тип роботи за компютърно моделиране и информатика, предназначени да подпомагат овладяването на различни езици за програмиране от детска аудитория. Подходящи са за ученици от всички възрасти за целите на обучението по ИТ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram