БСП-съветниците се надяват кредитори и персонал в казанлъшката болница да имат търпение. Спешно решение за нея няма и днес

„Незабавна финансова помощ за казанлъшката болница няма да има. Днешното решение на мнозинството на ГЕРБ в местния парламент не извежда спешно болницата от финансовите проблеми“, това се казва в Позиция на Групата общински съветници на БСП лява България.

Те са категорични, че решението на Общинския съвет да се дари имот от 7 795 кв.м. с прогнозна стойност 200 хил. лв.,  обрича МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“  на няколкомесечни процедури и разходи, докато се финализира евентуалната му продажба и постъпят реални парични средства.

„До целта – финансово подпомагане на здравното заведение, имаше пряк път: гласуване на 200 хиляди лв. от бюджета, платими на 10 равни вноски по 20 хиляди лева месечно, считано от м. март“, това бе предложеното решение от БСП-съветниците, което не бе подкрепено от Общинския съвет.

Групата на левицата не разбира мълчанието на съветниците, които заявяват, че уж милеят за болницата, а я оставиха в дългосрочни процедури за разпореждане с дарения имот. Остава само кредиторите и персоналът й да имат търпение. Междувременно медицинските сестри, подкрепени от лекари и синдикати, се вдигат отново на протест в 12 часа утре, 1 март, със  искания за по-достойни условия на труд и адекватно заплащане“. БСП-представителите в казанлъшкия парламент подкрепят справедливите искания на протестиращите утре в болницата.

Групата на БСП е единствената опозиция в местния парламент. Безропотното мълчаливо гласуване на  „Експерти за Казанлък“, ДПС , ББЦ, БДЦ и РФ доказват безпринципната им зависимост от ГЕРБ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram