Казанлъшки лекоатлети ще атакуват медалите на Шампионат в Пловдив

Осем състезатели от ЛК „Цветанка Христова“ ще участват в Националния шампионат по зимни хвърляния, който ще се проведе през почивните дни в Пловдив. На добро представяне в мятането на диск и копие при юношите младша възраст треньорът Светла Миткова ще разчита на Валентин Цветков и Иван Русев. Христо Ганчев ще се изявява от сектора за хвърляне на копие, а Стефан Оджаков – на диск. Единствената казанлъчанка при девойките е Ясмин Бошнак. Тя ще хвърля копие. Тази година Казанлък ще има своите представители при оспорващите си титлите от шампионата мъже и жени.
Заедно със студентката в НСА Деница Карамфилова, ще хвърля и треньорът на лекоатлетите ни Светла Миткова. Още един от възпитаниците на казанлъшката школа Борис Керанов се завръща в състезанията. Студентът от ВТУ  „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се конкурира за медалите при мъжете.
С екипа на старозагорския „Берое“ в състезанията ще участват още двама казанлъчани – копиехвърлячите Станислава Василева и Кольо Нешев. Националът, в качеството си на треньор, усърдно работи от месеци в областния град. За новия сезон Станислава Василева също предпочете базата на „Берое“, за да води успешна подготовка.
Атлети от цялата страна ще вземат участие в разпределението на медалите в дългите хвърляния (диск, чук и копие) в три възрастови групи – юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени. Състезанието е организирано от Българска федерация по лека атлетика и атлетическите клубове „Тракия 96“ (Пловдив) и „Черно море 2005“ (Балчик).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram