Цената на лагера в Равда падна със 700 хил. лева. Общината пак се кани да го продава

От 1 800 000 лева през 2016г. бившият детски лагер в Равда сега се предлага за продан от община Казанлък за 1 088 754 лева начална тръжна цена. Причината за поевтиняването с повече от половин милион за две години е липсата на кандидати за купувачи на обявените няколко търга. Предстои обявяването на нов търг след одобрението на общинския съвет този четвъртък.

През април 2016 г. имотът от 5 600 кв.м на първа линия в морския град бе предложен на търг за 1 800 000 лева, но купувачи нямаше.

Същата година през юли отново никой не се появи на втория търг, макар цената за четири месеца да падна и бе 1 511 709 лева.

При следващия опит през март 2017г. на търга пак не се явиха купувачи при начална тръжна цена 1 276 636 лева.

Търг нямаше пак заради неявяване на потенциални клиенти и при следващия опит за търг през октомври 2017г. вече на цена 1 264 895 лева.

И последните търгове не се проведоха през май, юни и септември 2018г. все по същата причина  с вече обявена цена от 1 089 536 лева.

Опитите на общината да продаде бившата ученическа почивна база в Равда датират още от първия мандат на управлението на ГЕРБ в Казанлък, но тогава започнаха съдебни дела, за да може администрацията да си върне правото на собственост върху имот от 5,6 декара на първа линия до морето.

Оттогава датира и крилатата фраза, произнесена от председателя на общинския съвет Николай Златанов: „Ако не продадем парцела сега, след няколко години там ще садим картофи“.

През времето, докато бяха обявявани търговете, е имало запитвания от заинтересовани, казаха за Пресс ТВ близки до администрацията в Казанлък, но неизвестно защо никой от тях не се е явил на търговете, които така и останаха непроведени.

В опозиционните среди се говори, че това вероятно е поредната схема за обезценяване на апетитен общински имот, предназначен за близък до властта купувач.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram