До 3 години затвор грозят агресора на пътя в Казанлък

В Районното управление на полицията – Казанлък е образувано бързо производство срещу 32-годишният Тодор Пашов, който вчера млати с тръба кола на пътя и се опита да пребие шофьора й.

Случаят обиколи интернет снощи, след като бяха извадени видеозаписи на инцидента от общинските камери, а Пресс ТВ първа разпространи новината.

Инцидентът със саморазправата стана на кръстовището на „Абаята“ в Казанлък. Младият мъж нападна възрастен водач на зелена светлина на светофара, затова че малко преди това го засякал на пътя.

От ОДМВР, Стара Загора разпространиха следната официална информация днес:

„На 25.02.2018г., в 16:13 часа, в РУ – Казанлък е получено съобщение за възникнал инцидент в гр. Казанлък, на кръстовището на  бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ и ул. „Пушкин“.

На място е установено, че е възникнал скандал между 32-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ и 65-годишен водач на л.а. “Фолксваген“, при който водачът на л.а. „Мерцедес“ е взломил с метална тръба предно ляво стъкло на другия автомобил, нанесъл е удар в областта на лицето на 65-годишния мъж и е напуснал местопроизшествието. Малко по-късно извършителят е установен и задържан за срок до 24 часа.  В РУ – Казанлък е образувано бързо производство по чл.325, ал.3 от НК“.

Въпросният член от Кодекса гласи: „Когато деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство, наказанието е: по ал. 1 – лишаване от свобода до три години и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, т. 7; по ал. 2 – лишаване от свобода до пет години и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, т. 7.“.

Работата по случая продължава.

Пълен запис от агресията на Абаята

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram