С редица прояви ще бъде отбелязан 3 март в Казанлък

С изложбата „Българското опълчение-героична летопис“, посветена на 135 г.от Освобождението, в Казанлък ще започнат проявите посветени на Националния празник на Рeпублика България – 3 март. Изложбата ще бъде открита на 28 февруари от 17.30 часа в Художествената галерия. На 1 март от 16.00 часа в ОБ „Искра“ ще бъде експонирана изложбата „Епопеята и Освобождението“, а от 18 часа на същия ден ще се състои празничният концерт на НЧ „Искра“ – „Българийо за тебе те умряха“.
Проявите на 3 март ще започнат от 9.30 часа на площад Севтополис с тържествен водосвет за благоденствието на българския народ, слово по случай 3 март, ритуал по издигане на националното знаме и инициативата на АНПТ Искра „Да се вие хоро българско“. От 11.30 часа на площада под връх Шипка ще се състои Тържественото отбелязване на Националния празник и 135 г. от Освобождението. Автобусите за Шипка тръгват в 10.00 ч. пред хотел „Казанлък. Цената на двупосочния билет е 4,50 лв., на еднопосочния – 3.00 лв.
На следващия ден от 17.30 часа в Инфоцентъра на ул. Искра 4 ще бъдат наградени участниците в конкурса за есе, стихотворение и рисунка „Признателност, поклон и памет“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram