Павелбанци готвят гражданско неподчинение против битките в Общинския съвет

Във Фейсбук-страница на Павел баня се твърди, че са събрани 1 513 подписа от жители на общината, които са подкрепили декларация, призоваваща общинските съветници там да преустановят битките и да заработят за интересите на хората.
В текста още се съдържа и ултиматум, че в противен случай подписалите се ще преминат към гражданско неподчинение.
В социалната мрежа не се съобщава дали и къде са депозирани декларацията и подписката. Текстът във Фейсбук-профила е публикуван днес предиобед.
Припомняме, че на 29 февруари е свикана сесия на Общинския съвет на Павел баня, на която за трети път старейшините ще опитат да приемат бюджета. На предходните две заседания съветниците не успяха да гласуват касата на Общината с няколко мотива, оснвоният от тях е, че имали нужда от време за допълнения.
Ето и текстът на декларацията:
Д Е К Л А Р А Ц И Я
НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ, ПРИЗОВАВАМЕ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ В ИМЕТО НА НАРОДА ДА ПРЕУСТАНОВЯТ ЛИЧНОСТНИТЕ, ПАРТИЙНИТЕ И ИКОНОМИЧЕСКИТЕ БИТКИ И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ; ПРИЗОВАВАМЕ ВИ – СПРЕТЕ ОТЛАГАНЕТО НА ВЗЕМАНЕТО НА РЕДИЦА РЕШЕНИЯ, КОИТО СПЪВАТ ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНАТА; ПРИЗОВАВАМЕ ВИ – РАБОТЕТЕ КОМПЕТЕНТНО И ВСЕОТДАЙНО ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ. ОТПРАВЯМЕ НАШИЯ ПРИЗИВ КЪМ ВАС И ОЧАКВАМЕ КОНКРЕТНИ ДЕЙСТВИЯ ВЕДНАГА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ПРЕМИНЕМ КЪМ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ ОТ ПОДПИСАЛИТЕ ДЕКЛАРАЦИЯТА –
ПРИЛОЖЕНИЕ – 1 513 ПОДПИСИ НА ГРАЖДАНИ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram