На какво се хили властта зад гърба на старейшините?

Докато местните парламентаристи водеха дебат по предложение на БСП да бъдат защитени със специална декларация служителите на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ от провежданото от министъра на културата 22% съкращение на служителите там, приповдигнато настроение демонстрираше зам.кметът Лилия Цонкова.

Макар в тревожните изказвания на съветниците за това как символът на българите-Шипка, е застрашен от обезличаване и унищожаване с намаляването на щата, да нямаше нищо смешно, госпожица Цонкова се радваше безметежно.

Младата представителка на висшия ешалон на управляващата в Казанлък ГЕРБ не прикриваше смеха си, непристойното нито за темата, нито за мястото поведение на невъздържано хилене, направи грозно впечатление на общинските съветници и гостите в залата.

Най-вероятно госпожица Цонкова се хилеше на:

А/ Думите на Галин Георгиев от ББЦ, че сме отхвърлили турско робство и преди 3 март ще изпаднем в ново, но икономическо робство, заради 16 млрд лева дълг?

Б/ Думите на Галин Георгиев от ББЦ, че ще бъдат съкратени от музея „Шипка-Бузлуджа“ шестима служители преди 3 март, опазващи през целия си трудов път националната ни памет и символа Шипка?

В/ Думите на Донка Симеонова от БСП, че более като историк за готвеното съкращение, което ще обезличи и доведе до унищожаването на паметника Шипка?

Г/Думите на Васил Самарски от БСП, че става все по-срамно и тъжно, когато става въпрос да се дебатира защитата на националната ни гордост и достойноство?

Д/ Или се хилеше безпричинно на нещо нелогично?

 

 

 

Conkova.13

Conkova.j11g

ConkovaConkova1

Conkova2

Conkova4

Conkova7

Conkova8

Conkova9

Conkova10

galka1

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram