Художниците на ОДК с нови награди

 

Успехите на децата от школа по изобразително изкуство „Живопис” с ръководител Галя Иванова към ОДК „Св. Ив. Рилски” – Казанлък  продължават да радват.

От Националния конкурс „Моите детски мечти” – организиран от Националния дворец на децата в София, в раздел рисунка, на първо място се класира Ивайло Бонев – 12г.

Четири отличия получиха децата от девети национален конкурс „Наследници на Дечко Узунов” на тема „Мигове”, който ежегодно се организира от НГПИД „Акад. Д. Узунов” . Специалната награда на кмета на  община Казанлък бе присъдена на Танина Костова – 11г.,  Алисия Гъркова на 9г. спечели ІІІ място,  Елеонора Буковска беше отличена със  специалната  награда на „Кейсием”, София, а Преслава Иванова – със специалната награда на председателя на журито.

Конкурсът се провежда под патронажа на областния управител на област Стара Загора инж. Георги Ранов и е посветен на 117 години от рождението на Дечко Узунов.

На тържественото откриване на изложбата и награждаването на отличените участници, присъстваха много деца от цялата страна, представители на Община Казанлък, на областна администрация, на спонсори и фирми, които лично връчваха своите награди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram